Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vinkkejä

Päätin koota hieman vinkkejä, joista voisi olla teille apua. Muilla ulkoasusivuilla on myöskin paljon vinkkejä sivun ulkoasun parantamiseen, mutta näihin ohjeisiin en ole paljoa törmännyt.

 

Favicon

Jaa niin mikä? Faviconilla tarkoitetaan pientä ikonia, joka löytyy sivusi nimen vierestä. (kyllä, minulla on firefoxissani Potter-teema)

Suntuubissa se on automaattisesti tuo kaikkien rakastama sininen härpäke. Jos haluat sen vaihdettua hieman sivuillesi sopivampaan muottiin, vieraile esim. täällä.

Linkistä pääset sivuille. jossa voit joko itse piirtää faviconisi, tai kopioida jonkun muun tekemän.

Jos piirrät iconisi itse...

1. Piirrä haluamasi iconi. Voit esikatsella sitä Piirtoalueen alapuolelta.

2. Sieltä myös löytyy latausnappi, josta tallennat taideteoksesi. Muista tallentaa se nimellä favicon.ico, joka siinä on oletuksena. Huom! Jos olet aikaisemmin lisännyt faviconin jollekin sivuistasi ja samanniminen tiedosto on jo koneellasi, poista se ensin! Iconi ei toimi, jos se tallennetaan jollain muulla nimellä!

Jos kopioit valmiin iconin...

1. Voit selata valmiita iconeja hakusanalla, viimeisimpien mukaan tai tägeillä. Iconit ilmestyvät ruudun oikeaan laitaan.

2. Kun painat haluamaasi iconia, latausnappi ilmestyy sivun oikeaan laitaan. Muista tallentaa iconi nimellä favicon.ico, joka siinä on oletuksena. Huom! Jos olet aikaisemmin lisännyt faviconin jollekin sivuistasi ja samanniminen tiedosto on jo koneellasi, poista se ensin! Iconi ei toimi, jos se tallennetaan jollain muulla nimellä!

Lisää iconi sivuillesi

1. Avaa tiedostot, ja mene kansioon Custom.

2. Lataa koneellesi tallennettu iconi sinne. Iconin pitäisi muuttua hetken kuluessa.

 

Miksi se ei näy?

Joskus iconin vaihtumisessa kestää hetki. Jos sivuillasi on ollut jo vaihdettu iconi (eri kuin suntuubin), vaihtumisessa voi mennä kauemmin. Kun itse vaihdoin iconiani uudempaan, en nähnyt samalla koneella mitään muutosta. Kuitenkin, kun kävin koulun koneella katsomassa, iconi oli vaihtunut. Myöhemmin uusi iconi alkoi näkyä tälläkin koneella. Vaihtumisessa menee aikaa, joten älä huoli.

Jos iconi pysyy samana vaikka odottaisit kuinka, tarkista iconisi nimi. Jos se on vaikkapa favicon.ico(2), se ei toimi sen takia.

 

 

Kursori

Jos tylsä valkoinen kursori alkaa tympiä, sen voi helposti vaihtaa uuteen.

Laaja valikoima kursoreita löytyy täältä.

 

1. Valitse haluamasi kursori. Itse en ole saanut animoituja kursoreita liikkumaan omilla sivuillani, mutta jos keksit siihen niksin, feel free to share!

2. Valintaasi painettua löydät sivuilta kaksi koodivaihtoehtoa. Valitse 'Option 1' ja kopioi koodi sinisestä laatikosta.

3. Lisää koodi joko css-koodisi jatkoksi, tai esimerkiksi sisällön alapuolelle edistyneellä muokkauksella (paina tekstieditorissa nappia 'koodi' ja liitä koodisi). Jos teet viimeisen vaihtoehdon mukaan, voit poistaa tai vaihtaa css-koodiasi kursorin pysyessä helpommin tallella.

 

The Elders Scroll Skyrim - Hand

©2019 OMBRIA - suntuubi.com